Is het altijd nodig om iets helemaal nieuw te maken? Een nieuw schilderij, een nieuw beeld? Wat met natuurlijk afval, materialen die zo maar voor het grijpen liggen?
Is het mogelijk om voorwerpen doorgaand als afval te combineren, samen te brengen en zo te transformeren tot een nieuwe maatschappelijk geëngageerde creatie?
Deze vragen liggen aan de basis van de idee van ‘seacycling’: creaties gemaakt met natuurlijke materialen uit de zee of uit de natuur, aangevuld met menselijk wegwerpmateriaal.
Deze figuurtjes zijn opgebouwd uit papier maché en huizen in natuurlijke materialen, gevonden op het strand. Binnenin het hoofd of lichaam zit plastic en wat verloren ijzerdraad. De papier-maché zelf is gemaakt van gerecupereerde kranten uit verschillende landen en culturen. Zo worden de figuren dragers van een universele boodschap en bewoners van een zee die ons verbindt.

In de reeks ‘Samenspel (of solo?)’

In de reeks ‘Verbinding’

In de reeks ‘Zullen we samen?’

In de reeks ‘on the road’

In de reeks ‘een verhaal’

Zeedruppels

De zeedruppels zijn gemaakt uit plastiek dat ik verzamel in mijn atelier en worden afgewerkt met papier-maché en met handgeschept zeewierpapier, papier-machépulp, gedroogd zeewier (5,6,7) of materiaal dat ik vind aan zee (4) .